Pseudo-ziarist angajat la Obiectivul de Braila

Replica la articolul Concivia este racordata la banii publici

  • $ARCHIVE_TITLE

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi punctul nostru de vedere faţă de articolul "Concivia, racordată la conducta de bani publici", semnat de Dragoş G. Tudose. În fapt, prin acest articol apărut în ziarul Obiectiv-Vocea Brăilei de luni, 14.02.2011, autorul articolului aduce grave prejudicii de imagine unei firme angajate într-un joc concurenţial de piaţă, etichetând-o ca o firmă clientelară, abonată la adjudecarea licitaţiilor din banii publici.


În fapt, acest pseudo-ziarist prezintă o serie de informaţii neadevărate despre care susţine că le-ar fi extras din Sistemul electronic de evidenţă a achiziţiilor publice. Nimic mai fals, deoarece prezintă o serie de licitaţii adjudecate de firmă în anii anteriori ca fiind câştigate în anul 2010 (Alimentare cu apa Siliştea 02.12.2007, Alimentare cu apă Gradiştea 02.06.2009, Canalizare Stăncuţa 09.07.2009, etc)

De asemenea, pentru lucrarea Reabilitare Centrul de Asistenţă Paleativă Sf. Maria Brăila, lucrare adjudecată în 03.12.2009 (şi nu în 2010) titular de contract este firma SC Confort SRL Brăila, şi nu SC Concivia SA.

Reaua intenţie a autorului articolului reiese din omisiunea cu bună ştiinţă în a preciza că, de fapt, în anul 2010 dintr-un număr de 33 de oferte depuse pentru adjudecarea de lucrări în sectorul public firma de construcţii şi-a adjudecat efectiv numai 8, în condiţiile în care este un important jucător pe piaţa zonală a constructorilor. De asemenea, numitul Dragoş G. Tudose nu spune că firma şi-a adjudecat şi lucrări în alte judeţe, cum ar fi contractul de lucrări cu Ministerul Invăţământului pentru reabilitare şcoli în judeţul Vrancea.

Autorul articolului invoca că a solicitat la firma CONCIVIA informaţii pe care le-a primit cu întârziere şi incomplet.

Amintim numitului că obligativitatea unui răspuns îi revine doar unei autorităţi a statului. De asemenea, nefurnizarea unor informaţii privind contractele încheiate cu sectorul privat se datorează clauzei de confidenţialitate şi protejării faţă de concurenţă. Dacă în Dreptul la replică de anul trecut s-au dat astfel de informaţii s-a avut acceptul partenerilor respectivi, ceea ce acum nu a mai fost posibil. Oricum, faptul că acest aşa-zis ziarist se preocupă în mod constant de firma CONCIVIA suntem convinşi că o face din servilism şi partizanat faţă de o concurenţă ostilă nouă.

Articolul respectiv ne-a creat un prejudiciu de imagine şi pagube importante, firma înregistrând o reziliere importantă de contract ca urmare a impactului negativ provocat de acest articol. Pentru beneficiul nerealizat din acest contract reziliat vom iniţia acţiune în jusitiţie pentru despăgubiri.

Îi amintim încă o dată numitului Dragoş G. Tudose că firma CONCIVIA SA înseamnă muncă a peste 500 de oameni care obţin de aici venituri pentru familiile lor şi CONCIVIA este un mare contribuabil la bugetul public, cu plăţi de peste două milioane de euro în anul 2010, neavând obligaţii restante.

De asemenea, CONCIVIA este o societate deţinută public, cotată la bursă cu peste 3.000 de acţionari, iar articolul a avut impact şi în piaţa bursieră.

Ne rezervăm dreptul de a acţiona în instanţă ziarul Obiectiv-Vocea Brăilei şi autorul articolului şi a cere daune interese.