Investitiile in constructii

Singurele care pot aduce potentialul tarii la nivel european

  • $ARCHIVE_TITLE

Accederea Romaniei la UE nu a fost si nu trebuie sa fie ceva formal, ci in primul rand o prezenta si o activitate care sa asigure o integrare in sistemul economic european, pe baze concurentiale si de eficienta. Daca este sa privim acest lucru din punct de vedere al tarii noastre, esential este ca pe toate planurile vietii econo­mico-sociale sa promovam consecvent investitiile, singurele care pot aduce potentialul tarii la nivel european.

Intelegand un asemenea demers, Patronatul Societatilor din Constructii si-a propus si actioneaza pentru promovarea intereselor breslei constructorilor romani in cadrul UE.

Date si fapte concrete inseram din precizarile dnei Raluca Hanta, specialist comunicare si PR al PSC.

PSC este bine reprezentat la nivel national, fiind membru al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii – FPSC si al Uniunii Generale a Industriasilor din Romania.

La nivel international, Patronatul Societatilor din Constructii este membru activ in cadrul Uniunii Europene a Promotorilor Constructori – UEPC, organizatie care are o istorie lunga ce dateaza din 1958, atunci cand a fost fondata ca o asociatie internationala in scopuri stiintifice. Inca de la inceput, scopul UEPC a fost sprijinirea si apararea intereselor dezvoltatorilor si constructorilor din Europa, pozi­tionandu-se ca reprezentant al acestora in raport cu institutiile europene. Se poate spune ca UEPC reprezinta un actor cheie in sectorul european al constructiilor, participand activ la mai multe foruri UE, intre care Forumul la nivel inalt privind Strategia pentru competitivitatea durabila a sectorului construc­tiilor si a intreprinderilor sale, promovat de Comisia Europeana.