Cadastru Braila | OCPI Braila

Concivia Braila va consolida si reabilita birourile Oficiului de Cadastru din Braila

  • $ARCHIVE_TITLE

Concivia Braila a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru consolidarea si amenajarea cladirii de birouri situate in str. Justitiei nr. 1 din municipiul Braila. In fapt este vorba despre sediul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila, pe scurt OCPI Braila.

Lucrarile prevazute in proiect sunt: Masuri de consolidare a infrastructurii existente deoarece masurile de consolidare propuse sporesc in mod semnificativ greutatea permanenta a imobilului. Astfel se vor continua lucrarile incepute de consolidare a infrastructurii prin realizarea unui sistem de grinzi din beton armat, grinzi realizate prin evazarea fundatiilor existente. Din aceste grinzi se nasc noile elemente verticale (stalpii) cat si armatura pentru camasuirea peretilor de zidarie.

Aceste masuri de consolidare si de finalizare a lucrarilor incepute constau in realizarea continuitatii grinzilor de fundare si a peretilor structurali realizati doar la interiorul camerelor. Pentru realizarea acestor continuitati se vor sparge capetele elementelor deja executate si rearmarea/rebetonarea lor, dezafectarea partii superioare a stalpisorilor realizati in infrastructura in vederea plantarii armaturii longitudinale pentru suprastructura. Se va avea in vedere si graifuirea armaturii longitudinale pentru pozitia defazata din suprastructura. Totodata se va proceda la plantarea noilor armaturi in vederea asiguratii continuitatii elementelor verticale, fie cu ajutorul ancorelor chimice fie prin spargerea partiala si refacerea elementelor cu mustatile inglobate.

Masuri de consolidare a structurii ce urmaresc realizarea unui sistem structural cu stalpisori din beton armat dezvoltati pe intreaga inaltime a cladirii. Stalpisorii vor fi conectati la fiecare nivel cu planseele imobilului (prin intermediul grinzilor/centurilor), astfel incat sa se poata realiza transferul fortelor inertiale orizontale catre noul sistem structural. Consolidarea pereţilor de zidărie se va realiza prin cămăşuire cu mortar de ciment torcretat pe fata interioara cu 6cm şi plase realizate din din bare legate din otel BST500s clasa c Φ8/15cm. Camasuirea peretilor de fatada se va face integral pe fata interioara iar a celor interioari pe ambele fete. Mortarul utilizat va avea o rezistenta la compresiune de minimum 20N/mm2.